Konditerija ir desertai

Konditerija ir desertai
ISBN kodas: 9789955716563
Išleidimo metai: 2008
Puslapių skaičius: 288
Kalba: Lietuvių
Viršelis: Minkštas
Mokomojoje priemonėje "Konditerija ir desertai" pateikiamos svarbiausios žinios apie su konditerijos cecho įrangą, smulkųjį inventorių, darbo saugos ir higienos reikalavimus. Išsa­miai apibūdinamos konditerijos gaminių žaliavos: tešlų rūšys, pieno produktai, riebalai, kaka­vos produktai, aromatinės ir skoninės medžiagos ir kt. Pateikiamos konditerijos gaminių ga­mybos technologinio proceso schemos, aprašomas darbo procesas. Nemažai dėmesio skiriama saldžiųjų patiekalų ir desertų puošybai bei patiekimui. TURINYS TURINYS I skyrius. Konditerijos cecho įranga / 5 1.1. Smulkus inventorius / 6 1.2. Konditerijos cecho įranga / 22 II skyrius. Maisto sauga / 41 2.1. Pagrindiniai geros higienos praktikos principai / 42 2.2. Higienos reikalavimai / 42 2.3 Technologijos / 43 2.4. Maisto saugos savikontrolės sistema / 46 2.5. Rizikos veiksnių analizė / 46 2.6. Terminai ir apibrėžimai / 48 III skyrius. Konditerinių gaminių žaliavos / 51 3.1. Naujos konditerinės žaliavos ir jų charakteristika / 52 3.2. Miltai / 56 3.3. Mielės / 61 3.4. Kiaušiniai / 61 3.5. Cukrus / 64 3.6. Krakmolo sirupas / 67 3.7. Medus / 67 3.8. Druska / 68 3.9. Skoninės ir aromatinės medžiagos / 68 3.10. Kakavos produktai / 75 3.11. Riebalai / 80 3.12. Pieno produktai / 81 IV skyrius. Sirupai, glajai, kremai, įdarai  / 87 4.1. Sirupai / 88 4.2. Degintas cukrus / 91 4.3. Karštas punšas  /   / 92 4.4. Glajai  / 92 4.5. Kremai  / 98 4.6. Įdarai  / 114 V skyrius. Konditerinės tešlos, gaminių charakteristika ir asortimentas / 119 5.1. Konditerinės tešlos / 120 5.2. Mielinė tešla / 122 5.3. Vaflių tešla / 141 5.4. Paprasta tešla / 143 5.5. Trapi tešla / 147 5.6. Baltyminė tešla / 159 5.7. Meduolinė tešla / 164 5.8. Biskvitinė tešla / 172 5.9. Plikyta tešla / 192 5.10. Sluoksniuota tešla /195 5.11. Kapota tešla / 203 5.12. Migdolinė tešla / 205 5.13. Populiariausių konditerinių gaminių charakteristka naudojant naujas VI skyrius. Tortų, pyragaičių gaminimas ir puošimas / 215 6.1. Tortai / 216 6.2. Pyragaičiai / 222 6.3. Puošinių ruošimas / 224 VII skyrius. Desertai / 255 7.1. Desertų rūšys / 256 7.2. Šaltieji desertai / 256 7.3. Karšti saldieji patiekalai / 271 7.4. Desertų patiekimas / 278
Mokomojoje priemonėje "Konditerija ir desertai" pateikiamos svarbiausios žinios apie su konditerijos cecho įrangą, smulkųjį inventorių, darbo saugos ir higienos reikalavimus. Išsa­miai apibūdinamos ko...
Skaityti daugiau...
Knyga parduota
Paspauskite ir gausite pranešimą, kai knyga pasirodys pardavime.
Šios knygos ieško:

Parduok perskaitytas knygas ir nusipirk naujų!

🌍 Mainyk knygas ir daiktus – aplankyk Mainu.lt ir atrask naujas galimybes!