Konditerija ir desertai

Autorius: Ona Piličiauskienė
ISBN kodas:
9789955716563
Išleidimo metai:
2008
Puslapių skaičius:
288
Kalba:
Lietuvių
Viršelis: Minkštas
Mokomojoje priemonėje "Konditerija ir desertai" pateikiamos svarbiausios žinios apie su konditerijos cecho įrangą, smulkųjį inventorių, darbo saugos ir higienos reikalavimus. Išsamiai apibūdinamos konditerijos gaminių žaliavos: tešlų rūšys, pieno produktai, riebalai, kakavos produktai, aromatinės ir skoninės medžiagos ir kt. Pateikiamos konditerijos gaminių gamybos technologinio proceso schemos, aprašomas darbo procesas. Nemažai dėmesio skiriama saldžiųjų patiekalų ir desertų puošybai bei patiekimui. TURINYS TURINYS I skyrius. Konditerijos cecho įranga / 5 1.1. Smulkus inventorius / 6 1.2. Konditerijos cecho įranga / 22 II skyrius. Maisto sauga / 41 2.1. Pagrindiniai geros higienos praktikos principai / 42 2.2. Higienos reikalavimai / 42 2.3 Technologijos / 43 2.4. Maisto saugos savikontrolės sistema / 46 2.5. Rizikos veiksnių analizė / 46 2.6. Terminai ir apibrėžimai / 48 III skyrius. Konditerinių gaminių žaliavos / 51 3.1. Naujos konditerinės žaliavos ir jų charakteristika / 52 3.2. Miltai / 56 3.3. Mielės / 61 3.4. Kiaušiniai / 61 3.5. Cukrus / 64 3.6. Krakmolo sirupas / 67 3.7. Medus / 67 3.8. Druska / 68 3.9. Skoninės ir aromatinės medžiagos / 68 3.10. Kakavos produktai / 75 3.11. Riebalai / 80 3.12. Pieno produktai / 81 IV skyrius. Sirupai, glajai, kremai, įdarai / 87 4.1. Sirupai / 88 4.2. Degintas cukrus / 91 4.3. Karštas punšas / / 92 4.4. Glajai / 92 4.5. Kremai / 98 4.6. Įdarai / 114 V skyrius. Konditerinės tešlos, gaminių charakteristika ir asortimentas / 119 5.1. Konditerinės tešlos / 120 5.2. Mielinė tešla / 122 5.3. Vaflių tešla / 141 5.4. Paprasta tešla / 143 5.5. Trapi tešla / 147 5.6. Baltyminė tešla / 159 5.7. Meduolinė tešla / 164 5.8. Biskvitinė tešla / 172 5.9. Plikyta tešla / 192 5.10. Sluoksniuota tešla /195 5.11. Kapota tešla / 203 5.12. Migdolinė tešla / 205 5.13. Populiariausių konditerinių gaminių charakteristka naudojant naujas VI skyrius. Tortų, pyragaičių gaminimas ir puošimas / 215 6.1. Tortai / 216 6.2. Pyragaičiai / 222 6.3. Puošinių ruošimas / 224 VII skyrius. Desertai / 255 7.1. Desertų rūšys / 256 7.2. Šaltieji desertai / 256 7.3. Karšti saldieji patiekalai / 271 7.4. Desertų patiekimas / 278
Mokomojoje priemonėje "Konditerija ir desertai" pateikiamos svarbiausios žinios apie su konditerijos cecho įrangą, smulkųjį inventorių, darbo saugos ir higienos reikalavimus. Išsamiai apibūdinamos ko...
Skaityti daugiau...
Knyga parduota
Šios knygos ieško:
Parduok perskaitytas knygas ir nusipirk naujų!
🌍 Mainyk knygas ir daiktus – aplankyk Mainu.lt ir atrask naujas galimybes!