Gero maisto dienoraštis. Ruduo

Autorius: Renata Ničajienė
ISBN kodas:
9786094089343
Išleidimo metai:
2016
Puslapių skaičius:
184
Kalba:
Lietuvių
Viršelis: Minkštas
„Gero maisto dienoraštis. Ruduo" - ketvirtoji ir baigiamoji knygų serijos „Gero maisto dienoraštis" knyga. Ji skiriama visiems norintiesiems maitintis natūraliai sveikiau. Šioje knygoje rasite ne tik gardžių, greitai ir lengvai pagaminamų patiekalų receptų su rudeninėmis gėrybėmis, bet ir patarimų, kaip namie rauginti įvairias daržoves ir vaisius, kaip konservuoti nenaudojant acto ir cukraus, kaip daržovėmis paįvairinti saldžius kepinius. Ar žinojote, kad obuolių tyrę žiemos atsargoms galima kepti orkaitėje nenaudojant cukraus, o rauginti tinkami ne tik kopūstai, bet ir morkos, neprinokę pomidorai, kriaušės, obuoliai, kad su moliūgais, morkomis ir burokėliais galite iškepti maistingą ir skanų pyragą? Šie ir daugybė kitų naudingų patiekalų receptų – rudeniui skirtoje knygoje „Gero maisto dienoraštis. Ruduo". Knygų serija „Gero maisto dienoraštis" sugulė į keturias skirtingiems metų laikams skirtas knygas. Tai dienoraščio forma parašytos kulinarinės knygos, kiekvienai metų dienai jose rasite po vieną ne tik skanų, bet ir sveiką receptą. Iš viso dienoraštyje 365 receptai – tiek pat, kiek metuose dienų. Po kiekvienu receptu skaitykite dietistės komentarą, kuris patvirtins patiekalo naudingumą. Patiekalai labai paprastai, lengvai ir greitai pagaminami, po jais tokie ženkleliai: „Be cukraus", „Be glitimo", „Be laktozės". Knygos autorė Renata Ničajienė savo knygose "Gero maisto dienoraštis", "Sezoninė virtuvė", "Nostalgiški skanumynai" ir šešerius metus rašomame sezoninevirtuve.lt tinklaraštyje skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. "Kad, nuslūgus vasaros spalvų įvairovei, rudenį mityba netaptų vienpusė ir nuobodi, į pagalbą pasitelkite šią knygą. Čia pateikta visa šūsnis maistingų patiekalų receptų, tad bus smagu ir gaminti, ir ragauti. Patiekalai puikiai suderinti, įvairūs ir gausūs vitaminų, mineralų bei antioksidantų." Dietistė Toma Dvelytė Visos "Gero maisto dienoraštis" knygos: Pirmoji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Žiema" Antroji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Pavasaris" Trečioji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Vasara" Ketvirtoji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Ruduo" Knygų komplektas KOMPLEKTAS. Gero maisto dienoraštis. Žiema + Pavasaris + Vasara + Ruduo TURINYSBAZINIAI RECEPTAI - sveikesnių receptų idėjoms Žiedinių kopūstų ryžiai / 16 Sūdyta datulių karamelė / 30 Naminis rudųjų ryžių pienas / 72 Stebuklingi baravykų milteliai / 75 Egiptietiški prieskoniai Dukkah / 80 Cinamoniniai obuolių traškučiai / 92 Kepta obuolių tyrė / 107 Trintos spanguolės su medumi / 109 Naminė moliūgų tyrė / 115 Saulėgrąžų ir kitų sėklų sviestas / 140 Greitai ir paprastai rauginti kopūstai / 152 Rauginti obuoliai ir kriaušės / 159 PUSRYČIAI - žvaliems rytams Grikių kruopainis su voveraitėmis / 20 Bolivinių balandų košė su migdolų pienu ir avietėmis / 26 Soti bolivinių balandų košė / 32 Sveikuoliška Bircherio košė / 35 Natūralūs sausi pusryčiai / 73 Avižinė košė su moliūgais ir granatais / 160 SRIUBOS - neriebios ir sočios Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu / 58 Pupelių sriuba su lapiniais kopūstais / 90 Grybų sriuba su perlinėmis kruopomis / 96 Moliūgų ir porų sriuba su voveraitėmis / 102 Kopūstienė su žaliuokėmis / 110 Keptų moliūgų sriuba / 118 Moliūgų ir pomidorų sriuba su bolivinėmis balandomis / 164 UŽKANDŽIAI - greiti ir sveiki Brokolių kepsniukai / 46 Pilkieji žirniai su keptais baravykais / 76 Baravykų karpačas / 84 Moliūgų humusas / 132 Skrudinti riešutai su prieskoniais / 167 Ritinėliai su bolivinėmis balandomis ir daržovėmis / 168 SALOTOS - kiekvienam sezonui Pomidorų salotos su pupelėmis ir avokadais / 42 Brokolių ir bolivinių balandų salotos / 47 Pomidorų salotos su rūkytu varškės sūriu / 48 Marinuotos burokėlių ir obuolių salotos / 52 Kriaušių salotos su džiovintais vaisiais ir riešutais / 56 Morkų salotos su avinžirniais ir sezamų padažu / 82 Burokėlių salotos su feta ir granatais / 126 Lapinių kopūstų ir obuolių salotos / 130 Burokėlių salotos su rūkytu varškės sūriu / 134 Grikinių makaronų salotos su daržovėmis / 154 Salotos su žaliais burokėliais, apelsinais ir avokadais / 162 Spalvotos šakninių daržovių salotos su obuoliais / 170 MĖSA - mažiau, bet kokybiškiau Vištiena su brokoliais / 28 Daržovėmis įdaryti jautienos kepsniai / 60 Piemenėlių pyragas su moliūgų ir pastarnokų kepure / 112 Tiršta jautienos sriuba su pupelėmis / 124 Raugintų kopūstų troškinys su aviena / 136 Vištienos ir paprikų troškinys / 138 Antienos ir keptų obuolių salotos / 142 Kiaulienos troškinys su obuoliais / 145 ŽUVYS - daugi au ir skaniau Grikiniai vafliai su lašišomis / 144 Keptos skumbrės su morkomis ir moliūgais / 158 Išrūgose marinuotos silkės / 161 DARŽOVĖS - ne tik vegetarams Orkaitėje skrudinti žiediniai kopūstai / 17 Žiedinių kopūstų ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniais / 18 Pikantiškas pyragas su daržovėmis / 40 Bolivinių balandų ir pupelių troškinys / 50 Makaronai su brokoliais / 55 Lėtai troškintos rudeninės daržovės / 62 Grybai su bolivinėmis balandomis ir špinatais / 66 Bulviniai vafliai / 93 Rauginti kopūstai su burokėliais ir obuoliais / 98 Kepti moliūgai su feta ir medumi / 101 Rauginti neprinokę pomidorai / 104 Naminiai moliūgų makaronai / 116 Raugintos morkų lazdelės / 141 Obuolių sultyse marinuoti burokėliai / 150 DESERTAI - naudingi ir skanūs Kepti obuoliai su medumi ir cinamonu / 31 Avietiniai saldukai / 54 KEPINIAI - mažiau kalorijų, daugiau skonio Morkų ir cukinijų tortas su maskarponės kremu / 14 Morkų pyragas / 36 Sausainiai su obuoliais / 38 Obuolių ir aviečių pyragas / 44 Obuolių pyragas iš rupių miltų / 64 Traškus kriaušių pyragas su kardamonu / 70 Morkų ir riešutų tortas su riko tos kremu / 78 Šokoladiniai burokėlių keksiukai / 94 Riešutų ir grikių miltų sausainiai / 100 Cukinijų duona su obuolių tyre / 108 Moliūgų tortas / 120 Moliūgų duona / 129 Bolivinių balandų ir ispaninių šalavijų duona / 156 Maistingosios bandelės su morkomis ir razinomis / 172 GĖRIMAI - vitaminingi ir gardūs Pusrytinis kokteilis su obuoliais / 34 Šokoladinis mačios gėrimas / 74 Šildantis spanguolių gėrimas / 106 Glotnutis su lapiniais kopūstais ir salierais / 114 Karštos obuolių sultys / 128 Veganiškas karštas šokoladas / 135 Šokoladinis lazdynų riešutų pienas / 166
„Gero maisto dienoraštis. Ruduo" - ketvirtoji ir baigiamoji knygų serijos „Gero maisto dienoraštis" knyga. Ji skiriama visiems norintiesiems maitintis natūraliai sveikiau. Šioje knygoje rasite ne tik...
Skaityti daugiau...
Knygą parduoda:
Šios knygos ieško:
Parduok perskaitytas knygas ir nusipirk naujų!